Kategoritë

zoomable
Shafrani i Kuq Grek, Krokos Kozanis

Shafrani i Kuq Grek, Krokos Kozanis

1500 lekë

Shafrani i Kuq Grek, Krokos Kozanis.

Shafrani, Ari i Tokës Greke siç quhet, ishte ndër erëzat më të njohura dhe më të vlefshme të qytetërimeve antike, për aromën, ngjyrën, vetitë e tij farmaceutike dhe afrodiziake.

Shafrani i Kuq Organik Grek dallohet për cilësinë e tij të shkëlqyeshme, gjë që e vendos atë në cilësinë më të lartë të shafranit në botë.

Prodhuar nga 40 fshatra të vegjël dhe fshatra që rrethojnë qytetin bujqësor të Krokos, Greqia qendrore, dhe përbëjnë Kooperativën e Kozanit e cila ka të drejtën ekskluzive për të kultivuar, korrur dhe përpunuar këtë erëz.

Shafrani përdoret në mënyra të ndryshme. Përdoret në farmaci, ëmbëltore, gatim, prodhim djathi, fabrika pijesh , madje edhe në pikturë.

Në ditët e sotme, përdoret gjerësisht si erëz në ushqime të ndryshme në çdo vend të zhvilluar ekonomikisht, veçanërisht në Evropë.


Përfitimet shëndetësore të shafranit të kuq organik grek

Luan rol të rëndësishëm për forcimin e kujtesës dhe kurimin e sëmundjeve autoimune.
Përdoret për kurimin e disa gjendjeve të epilepsisë, konsiderohet si qetësues dhe aktivizues i sistemit nervor qëndror.
Forcon zemrën, lufton arteriosklerozën dhe çrregullimet e rrahjeve të zemrës.
Ndalon përhapjen e qelizave kancerore, kjo sepse ai ka përmbajtje të lartë të Crocin, Crotecin, Picrocrocin.
Shafrani kuron fryrjen e barkut dhe çrregullimet e tretjes.
Stimulues i stomakut. Përdoret për qetësimin e çrregullimit të stomakut, uljen e gazrave të stomakut.
Kuron Astmën.
Kuron Depresionin.
Ndalon ngrirjet, ngërcet dhe spazmat muskulare.
Djersitës dhe ndihmon në uljen e temperaturës.
Shton energjinë e trupit dhe forcon shqisat e dëgjimit, shikimit, shijes, prekjes, etj.
Rrit fuqinë seksuale.
Lufton dhembjet e kokës dhe migrenën.
Konsiderohet si qetësues i gjëndjes shpirtërore, largon stresin dhe frikën.
Lufton shenjat e plakjes, kjo sepse lënda anti-okside që përmban shafrani, lufton prishjet që shkaktojnë elektronet e lira, që merren nga ngrënia e ushqimeve me yndyrë.
Ndihmon në mjekimin e acarimit të organeve të frymëmarrjes, acarimin e laringut.
Kuron dhe qetëson kollën e thatë dhe ftohjet.

Shafrani dallohet për dobitë e tij estetike të mrekullueshme. Nëse e përdor vetëm një herë, do doje ta përdorje çdo ditë kur dallon ndikimin e tij mbi lëkurë, për:

Për shkëlqimin dhe butësinë e lëkurës.
Për largimin përfundimisht të puçërrave të rinisë.
Për largimin e njollave të errëta nga fytyra.
Si maskë për ushqyerjen e lëkurës.
Për fytyrë të ndritëshme.
Për njësimin e ngjyrës së lëkurës dhe ruajtjen e saj.
Kurimin e rënies së flokëve.
Rinovimin e qelizave të lëkurës

Kooperativa e Prodhuesve të Shafranit Kozani ka fituar certifikatën e sigurimit të cilësisë ISO 9001 në 1997 dhe ka zhvilluar kultivim organik të çertifikuar të shafranit.

 

Pesha neto: 1gr

 

NDALOHET KOPJIMI DHE PËRDORIMI I PA-AUTORIZUAR I TEKSTEVE;

TE GJITHA TE DREJTAT E REZERVUARA PER 
© BIO HERBAL ALBANIA